Over ons

Over De Rue Financieel Maatwerk

De Rue Financieel maatwerk is een familiebedrijf in de financiële sector. Wij leveren al jaren maatwerk als het gaat om hypotheken, aankoopbegeleiding, kredieten, schadeverzekeringen, pensioen en nog veel meer. Wij zijn sinds jaar en dag gevestigd in Veendam en zijn niet alleen actief in Drenthe en Groningen, maar inmiddels leveren wij financieel maatwerk in heel Nederland. Wat ons onderscheidt van de rest?

Persoonlijke aanpak

Bij hypotheken, kredieten en de aankoop van een huis krijg je misschien een zakelijk gevoel. Wij geloven dat wij als familiebedrijf anders durven te zijn dan andere bedrijven in de sector: een persoonlijke benadering, meedenken en net dat stapje extra. Vandaar dat wij het hebben over financieel maatwerk. En natuurlijk kennen wij de wereld van hypotheken, kredietaanvragen, onderhandelingen, huisaankopen enzovoorts als onze broekzak. Daar profiteren onze klanten van.

Advies op maat

Een voorbeeld: We kunnen niet alleen alle aanbieders vergelijken, maar er ook aanvragen doen. Hierdoor werken we echt voor jou. Niet voor een beperkt aantal maatschappijen. Wij kunnen echt bekijken welke maatschappij of welke hypotheek het best bij jou past. Dat is ons perspectief.

De positieve effecten hiervan hebben reeds duizenden klanten in Veendam, Drenthe, Groningen en door het hele land ervaren. Daarom komen ze ook bij ons terug, ook de kinderen van onze klanten.

En oh ja, hoe spreek je “De Rue” eigenlijk uit? Heel eenvoudig: “De Ru”.

Onze kracht

Wanneer het elders sluitingstijd is, staat bij een familiebedrijf het licht nog aan. Het gaat door als het werk nog niet af is, omdat onze opdrachtgevers ons na aan het hart staan. Je mag van ons verwachten dat we dat stapje extra ook voor jou doen.

Ons team is pas tevreden als jouw aanvraag gehonoreerd is. En we hebben er een sport van gemaakt. Als we een aanvraag voor je doen, kun je er al nagenoeg zeker van zijn dat je wens in vervulling gaat. We accepteren het simpelweg niet dat een acceptant jouw aanvraag niet wil honoreren, als wij denken dat het wel mogelijk is.

Linda Mulder

Linda Mulder

(Hypotheekdossiers, aan- en verkoopondersteuning)

“Ik help bij alles wat te maken heeft met jouw hypotheek en de aan- of verkoop van je woning”

Ing. Michel G. de Rue

Ing. Michel G. de Rue

(Hypothecair planner, pensioenen en verzekeringen)

“Anders zijn dan de rest, dat gaat ons goed af"

Sanneke de Rue

Sanneke de Rue

(Hypotheken en verzekeringen)

“Samen met het team realiseren wat mogelijk -en soms onmogelijk- is, geeft veel voldoening. Daarbij komt dat we hier veel plezier hebben in de samenwerking"

Elisabeth de Rue

Elisabeth de Rue

(Boekhouding en algemene ondersteuning)

“Klanten moeten het bij ons naar de zin hebben. Onze mensen weten hun eigen plezier gelukkig goed over te brengen”

Deborah Dontje

Deborah Dontje

(Schadeverzekeringen, hypotheekdossiers)

“Mijn eerste aandachtsgebied is schadeverzekeringen en daarnaast de hypotheekdossiers”

Paul de Rue

Paul de Rue

(Aan- en verkoopbegeleiding, hypotheken en verzekeringen)

“In ongeveer 18 jaar zoveel klanten kunnen helpen geeft veel voldoening”

Alex Meurkens

(Extern, hypotheekadviseur)

“In het zuiden van het land moet ook leuk gewoond worden, daarom werk ik graag samen met de collega’s in het hoge noorden”

Wij werken met 50+ verschillende aanbieders*

 • Logo Nn 500x150
 • Logo Aegon
 • Logo Lloydsbank
 • Hypotheek Diensten
 • Tulp
 • Logo Reaal Hypotheken
 • Logos 500x150px10
 • Logo Argenta
 • Logo Woonfonds
 • Logo Allianz
 • Logo Robuust
 • Logo Rabobank
 • Logo Syntrus
 • Logo Ing
 • Logo Abnamro
 • Logo Munt

Altijd de beste deal: Die heb je eerder gehoord. Daarom leggen we graag uit waarom advies van De Rue Financieel Maatwerk beter uitpakt. En wat je eraan hebt. Echte aandacht voor de klant maakt ons bedrijf uniek in de financiële sector. Kwaliteit en ervaring stellen ons in staat optimaal op je wensen in te spelen.

Kunnen we u ergens mee helpen?

“Beheerst beloningsbeleid"

Sinds 7 februari 2015 geldt de Wet beloningsbeleid financiële ondernemingen (Wbfo). Deze wet stelt dat een financiële onderneming een beheerst beloningsbeleid moet hanteren. 

Wat is het doel van beheerst beloningsbeleid?

Het doel van de Wbfo is perverse prikkels voorkomen die kunnen leiden tot ongewenste en onverantwoorde risico’s voor de (soliditeit van de) onderneming of tot het veronachtzamen van het klantbelang. Een beheerst beloningsbeleid waarborgt dat medewerkers geen prikkels ervaren die een zorgvuldige klantbehandeling in de weg staan. 

Hoewel de Wbfo grotendeels een vastlegging is van eerder geldende regels, zijn er ook nieuwe elementen ingevoerd. Uitgangspunt is dat het maximum voor variabele beloningen 20% van de vaste beloning (het bonusplafond) is. Variabel inkomen is het deel van je inkomen dat niet vast is. Ook moeten financiële en niet-financiële risico’s die gepaard gaan met het gevoerde beloningsbeleid worden geïnventariseerd en beheerst.

De regels over een beheerst beloningsbeleid gelden voor alle natuurlijke personen die werken voor of onder verantwoordelijkheid van een financiële onderneming met zetel in Nederland.”


De Rue Financieel Maatwerk houdt zich aan deze richtlijn en hanteert zelfs geen variabele beloning. 

Telefoon 0598 630815


Van Beresteijnstraat 5
9641 AA Veendam

Postbus 88
9640 AB Veendam