Diensten

Aankoopbegeleiding

De aankoop van een nieuwe woning is een spannend proces. Je wilt niet te veel betalen, maar ook niet achter het net vissen. Daarom is aankoopbegeleiding van De Rue Financieel Maatwerk een goed idee. Onze professionele aankoopbegeleiders houden het hoofd koel en begeleiden je naar een aankoop waar je altijd een goed gevoel aan overhoudt. Wat kun je verwachten van onze aankoopbegeleiding?

Krapte op de huizenmarkt

De huizenmarkt staat onder spanning. Hierdoor laten veel kopers zich meeslepen door de emoties van het moment: ‘Ik bied gewoon veel te veel, dan weet ik zeker dat ik het huis krijg.’ Het gevolg is dat overbieden aan de orde van de dag is. Daarom is het fijn dat er een deskundig adviseur naast je staat die het overzicht heeft en houdt.

Hulp bij de aankoop

Iedereen heeft zijn specialiteit. Wij hebben ons toegelegd op financiële dienstverlening en zijn gecertificeerd in aankoopbegeleiding, niet alleen in Veendam en omstreken, maar in heel Nederland. Daarom kunnen we jou helpen bij de aankoop van je woning, of je nu gaat wonen in Groningen, Drenthe of de Randstad gaat wonen. Bij onze aankoopbegeleiding kijken we eerst goed naar jouw wensen én financiële mogelijkheden. Vanuit die invalshoek behalen we geweldige resultaten. Je voorkomt dat je een akkoord sluit voor een huis dat de bank achteraf niet wil financieren. En vooral: je voorkomt het wrange gevoel dat je te veel betaald hebt.

Wat is aankoopbegeleiding?

Wat is aankoopbegeleiding eigenlijk? Kort gezegd: wij begeleiden jou naar een goede deal. Maar de beste manier om uit te leggen wat het precies is, is door te vertellen waaruit onze aankoopbegeleiding in grote lijnen bestaat. De vier belangrijkste stappen op een rij.

Stap 1: Wensen en financiële mogelijkheden

We brengen eerst je wensen en financiële mogelijkheden in kaart. Op basis daarvan stellen we een overeenkomst op en gaan we aan de slag. Dit is de basis voor de beste resultaten.

Stap 2: Bezichtigingen regelen
Wij regelen de bezichtigingen voor je.

Stap 3: Beoordeling van de vraagprijs
Voor de bezichtiging kijken wij alvast goed naar de marktwaarde van de woning in kwestie en naar de bijzonderheden. Alles wat jij moet weten om een goed beeld te krijgen, zodat de kans op een miskoop uiterst klein wordt.

Stap 4: Bieden
Het is nooit verstandig lukraak te gaan bieden. Je moet weten wat realistisch is. Daarom gaan we op zoek naar het antwoord op tientallen vragen, waarna we een bod uitbrengen. Wij houden contact met de makelaar, dus daar heb je geen omkijken naar. In de praktijk zien we dat makelaars liever zakendoen met partijen die goede begeleiding hebben.

Stap 5: De aankoop
Uiteindelijk gaat het allemaal om de aankoop. Wat een heerlijk moment, als je zonder te twijfelen je handtekening kunt zetten onder het koopcontract. Je betaalt niet te veel en je koopt een huis waar je met plezier kunt wonen. Wij leveren maatwerk, zodat bij jou de champagne open mag.

Voordelen aankoopbegeleiding

We hebben al een aantal voordelen van aankoopbegeleiding genoemd, zoals:

 • Je betaalt nooit te veel voor een huis
 • Je doet geen emotie-aankopen

Maar een ander belangrijk voordeel is (iets wat veel mensen onderschatten):

 • Je hebt een betere positie als koper

We merken namelijk dat verkopende makelaars liever zakendoen met kandidaat-kopers die goede begeleiding krijgen. Bij niet al te grote biedingsverschillen zullen makelaars eerder kiezen voor partijen waarvan duidelijk is wat de mogelijkheden zijn. Bovendien krijg je eerder informatie doorgespeeld over huizen die voor jou interessant zijn.

Wat kost aankoopbegeleiding?

Wij zeggen altijd: aankoopbegeleiding levert je geld op. Natuurlijk betaal je ons een bedrag voor de begeleiding. Maar die kosten verdien je terug via de uiteindelijke aankoop. Je koopt namelijk een woning met de zekerheid dat je waar krijgt voor je geld.

Na de aankoop

Mocht het nou toch zo zijn dat je aankoop een miskoop blijkt te zijn, bijvoorbeeld door verborgen gebreken, dan is er nog geen man overboord. Wij weten namelijk wat we kunnen doen. Bovendien komt er beroepsdekking bij onze aankoopbegeleiding, zodat jij als koper in zulke gevallen nooit de dupe bent.

Huis verkopen?

Natuurlijk kunnen wij je in contact brengen met een goede makelaar als je je huis wilt verkopen. Wij denken altijd met onze klanten mee.

Over De Rue Financieel Maatwerk

De Rue Financieel Maatwerk is gevestigd in Veendam, maar is actief in heel Nederland. Wij zijn een familiebedrijf gespecialiseerd in hypotheken, aankoopbegeleiding, schadeverzekeringen, pensioenen en familiehypotheken. Wij combineren onze financiële deskundigheid met de persoonlijke benadering van een familiebedrijf. Dat betekent dat wij altijd tot het uiterste gaan voor onze klanten. Dat deze benadering succesvol is, blijkt uit het feit dat onze klanten blijven terugkomen voor financieel advies. Wij leveren keer op keer financieel maatwerk!

Lees meer over ons

Wij werken met 50+ verschillende aanbieders*

 • Logo Munt
 • Logo Lloydsbank
 • Logo Syntrus
 • Hypotheek Diensten
 • Logo Abnamro
 • Logo Ing
 • Tulp
 • Logo Nn 500x150
 • Logo Aegon
 • Logo Reaal Hypotheken
 • Logo Argenta
 • Logos 500x150px10
 • Logo Robuust
 • Logo Woonfonds
 • Logo Allianz
 • Logo Rabobank

Altijd de beste deal: Die heb je eerder gehoord. Daarom leggen we graag uit waarom advies van De Rue Financieel Maatwerk beter uitpakt. En wat je eraan hebt. Echte aandacht voor de klant maakt ons bedrijf uniek in de financiële sector. Kwaliteit en ervaring stellen ons in staat optimaal op je wensen in te spelen.

Kunnen we u ergens mee helpen?

Telefoon 0598 630815


Van Beresteijnstraat 5
9641 AA Veendam

Postbus 88
9640 AB Veendam