• De Rue Financieel Maatwerk

Schadeverzekering

Voor het verzekeren van schades zijn er veel mogelijkheden. Misschien wel te veel… Hoe maak jij je keus? Kijk je alleen naar de premie, of ook naar de voorwaarden? Wij helpen je graag!

Je kunt op allerlei manieren te maken krijgen met de financiële gevolgen van schade. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Maar gelukkig kun je schadeverzekeringen afsluiten om je hiertegen te beschermen. Het aanbod in schadeverzekeringen is enorm en de verzekeringen verschillen van elkaar in voorwaarden, dekking en prijs. Vind maar eens de beste schadeverzekering!

Onafhankelijk verzekeringsadviseur

Als onafhankelijk verzekeringsadviseur helpt De Rue Financieel Maatwerk je graag bij het vinden van de schadeverzekering die bij je past. De ene verzekeraar is namelijk de andere niet. Of misschien kunnen we je helpen alle verzekeringen op één plek onder te brengen, zodat je in aanmerking komt voor lucratieve kortingen. Bovendien hebben wij het voordeel dat we rechtstreeks toegang hebben tot de verzekeraar. Wij werken namelijk niet voor de verzekeraar, maar voor jou. Wij denken graag met je mee om de beste verzekering voor je te vinden. En natuurlijk zorgen we er altijd voor dat je niet dubbel verzekerd bent.

Hulp bij schade

Bij schadeafwikkeling verschuilen verzekeraars zich soms achter de spreekwoordelijke ‘kleine lettertjes’ en voorwaarden waar je als verzekerde geen weet van hebt. Het is vervelend als de verzekeraar de schadeclaim niet wil uitbetalen. Ook op zulke moment kunnen wij je helpen. Wij zijn volledig op de hoogte van de regelgeving in verzekeringskwesties en kunnen je door het proces heen loodsen, ook als het moeilijk is.

Soorten schadeverzekeringen

Om je alvast een voorproefje te geven van de schadeverzekeringen die we in ons ‘assortiment’ hebben, vind je hieronder een lijst. Als je niet van lezen houdt, kom dan gewoon even langs op ons kantoor in Veendam of geef ons een belletje, dan vertellen we je meer over de soorten schadeverzekeringen die er zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade aan anderen of aan bezit van anderen. Dus stel, je gooit per ongeluk je koffie over de laptop van de buurman. Dan komt de aansprakelijkheidsverzekering in beeld. De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland, maar valt wel in de categorie ‘zeer aan te bevelen’. Het gaat bij schade namelijk vaak ineens om enorme bedragen. Je zou maar per ongeluk met je fiets tegen die gloednieuwe Ferrari aanrijden.

Autoverzekering

Als je een auto hebt, ben je verplicht je auto te verzekeren. Je mag wel kiezen welke dekking je wilt. De drie dekkingen zijn:

 • WA
 • WA + beperkt casco
 • WA + volledig casco

Daarnaast kun je nog elementen meeverzekeren als rechtsbijstand en inzittenden. Welke autoverzekering het beste bij je past, hangt af van je situatie en van je auto. Wij zoeken de beste verzekering voor jou!

Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis tegen schade. Denk daarbij aan schade aan spullen door inbraak, brand of een storm. Het zijn allemaal schades die je niet ziet aankomen, maar die wel degelijk een groot risico vormen. Een inboedelverzekering kan verschillende dekkingen bieden, zoals basis, allrisk of extra uitgebreid. Je kunt zelfs spullen die je van thuis meeneemt naar buiten laten meeverzekeren. Let goed op of het verzekerde bedrag en de waarde van je inboedel overeenkomen. Je wilt bij schade genoeg geld uitgekeerd krijgen om weer nieuwe inboedel te kunnen kopen.

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering verzeker je schade aan je huis zelf en aan de spullen in je huis die niet verhuisbaar zijn. Je huis kan op allerlei manieren schade oplopen: inbraak, blikseminslag, brand, storm enzovoorts. De meeste hypotheekverstrekkers zullen om een opstalverzekering vragen, want je huis is natuurlijk het onderpand van je hypotheek. Ook bij opstalverzekeringen zijn er verschillende soorten dekking. Je kunt bijvoorbeeld ook schade die door jouw schuld ontstaat, meeverzekeren.

Rechtsbijstandsverzekering

Wat doe je als je een juridisch probleem hebt? Met een rechtsbijstandsverzekering hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van rechtsbijstand. Hoe groot is de kans eigenlijk dat je juridisch advies nodig hebt? Groter dan je misschien denkt: bijvoorbeeld als je zomaar wordt ontslagen. Of als je een conflict krijgt met de buren over een schutting. Ook voor rechtsbijstandverzekeringen geldt dat je kunt kiezen voor verschillende dekkingen, zoals verkeer, inkomen en wonen. Wij kunnen je hierin adviseren.

Reisverzekering

Sommige mensen sluiten een reisverzekering af als ze op vakantie gaan. Anderen kiezen ervoor om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo ben je altijd verzekerd, ook als je last minute besluit om de koffers te pakken. Als je een reis maakt buiten Europa, dan is werelddekking aan te raden. Weet je niet zeker of je tripje door kan gaan? Dan is een annuleringsverzekering misschien wat voor jou.

Woonverzekering

Een woonverzekering is een combinatie van de opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Daarmee verzeker je dus schade aan je huis (opstal), je spullen en aan spullen van anderen. De woonverzekering zorgt ervoor dat je prettig kunt wonen, zonder angst voor een onvoorziene kostenpost. Het is vaak handig de drie verzekeringen onder te brengen bij één verzekeraar, zodat de verzekeraar schade snel en efficiënt kan afhandelen. Je profiteert dan ook vaak van pakketkorting.

Zakelijke verzekeringen voor ondernemers

Naast verzekeringen voor particulieren verzorgen wij ook zakelijke verzekeringen voor ondernemers, zowel zzp'ers als mkb'ers. Voorbeelden hiervan zijn de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering (niet met elkaar te verwarren). Omdat het per beroepsgroep verschilt welke dekking je nodig hebt, gaan we er het liefst voor zitten om in kaart te brengen wat jouw behoeften als ondernemer zijn. Laat ons weten wat je zoekt, en wij gaan voor je aan de slag! Neem gerust contact op.

De beste schadeverzekeringen voor jou

Waarom zou je ons vragen je te helpen bij het vinden van een of meerdere schadeverzekeringen?

 • Onafhankelijk advies
 • Goedkoper door rechtstreekse toegang bij verzekeraars
 • Hulp bij schadeclaims
 • Kennis van de markt
 • Makkelijk vergelijken
 • Advies op maat

De Rue Financieel Maatwerk

De Rue Financieel Maatwerk is een familiebedrijf in financieel advies. Wij zijn gevestigd in Veendam, maar opereren in heel Nederland. Naast verzekeringsadviseur zijn wij ook gespecialiseerd in hypotheken, zoals familiehypotheken, kredieten, aankoopbegeleiding en pensioen. Wil je meer weten over schadeverzekeringen of andere financiële diensten? Kom eens langs op ons kantoor in Veendam of neem contact met ons op.

Wij werken met 50+ verschillende aanbieders*

 • Logo Syntrus
 • Logo Rabobank
 • Logo Aegon
 • Logos 500x150px10
 • Logo Allianz
 • Logo Argenta
 • Tulp
 • Logo Ing
 • Logo Reaal Hypotheken
 • Logo Nn 500x150
 • Logo Lloydsbank
 • Logo Robuust
 • Logo Abnamro
 • Logo Woonfonds
 • Logo Munt
 • Hypotheek Diensten

Altijd de beste deal: Die heb je eerder gehoord. Daarom leggen we graag uit waarom advies van De Rue Financieel Maatwerk beter uitpakt. En wat je eraan hebt. Echte aandacht voor de klant maakt ons bedrijf uniek in de financiële sector. Kwaliteit en ervaring stellen ons in staat optimaal op je wensen in te spelen.

Kunnen we u ergens mee helpen?

Telefoon 0598 630815


Van Beresteijnstraat 5
9641 AA Veendam

Postbus 88
9640 AB Veendam