Hypotheken (vervolg)

Hoe weet ik zeker dat ik onafhankelijk financieel advies krijg?
Een goed intakegesprek leidt bij De Rue Financieel Maatwerk tot "excellent advies", de officiële term in de branche voor advies dat volledig op de klant is toegesneden. Zo'n advies voelt aan als een passende handschoen; u weet wat u eraan heeft. Transparantie in de voorgerekende kosten maakt verder duidelijk dat de geadviseerde maatschappijen geen invloed uitoefenen via provisiebetaling. Het adviesrapport van De Rue Financieel Maatwerk levert dus controleerbaar de waarborg voor onafhankelijkheid.

Is het verstandig uw hypotheek nu over te sluiten?
Er kunnen meerdere redenen zijn voor het oversluiten van uw hypotheek. De huidige rentestand kan daarvoor een goed aanleiding zijn. Misschien kunt u bovendien NHG (Nationale Hypotheek Garantie) krijgen, met een nog lagere rente. Ook kan het financieren van een verbouwing of box 3 lening gewenst zijn. Het uitkopen van de expartner bij scheiding kan ook een reden vormen. Of het oversluiten van uw hypotheek echt het gewenste effect oplevert, hangt van meerdere factoren af. De Rue Financieel Maatwerk kan de berekening voor u maken en u goed advies geven. Vervolgens kunt u een goed gefundeerde beslissing nemen.

Een tweede hypotheek voor de verbouwing of onderhoud?

Wilt u geld lenen voor een verbouwing of voor het plegen van achterstallig onderhoud? Dan kan het zinvol zijn om een tweede hypotheek af te sluiten. In die gevallen is de hypotheekrente namelijk fiscaal aftrekbaar. Bovendien is de rente vaak een stuk lager dan de rente van een (persoonlijke) lening.

Wat is NHG?
Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) sluit u een veilige, verantwoorde en voordelige hypotheek voor de aankoop of verbouwing van een woning af. Bovendien bespaart u honderden euro's per jaar. De Rue Financieel Maatwerk informeert u graag of u in aanmerking kunt komen voor NHG, als u gaat kopen, verbouwen, of oversluiten.

<<Terug

Hypothecaire planning

Een standaard hypotheekadvies is meestal een momentopname. Hypothecaire planning gaat verder dan alleen de laagste rente van het moment. Een hypothecair planner maakt een complete doorrekening van alle kosten en bepaalt dan de meest voordelige oplossing.

meer
Hypotheken
Pensioen
Verzekeringen
Kredieten