Krediet

Geld lenen is geen kunst. De juiste kredietvorm kiezen wél. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt lenen. De twee hoofdvormen zijn een doorlopend krediet en een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet
Bij een doorlopend krediet kunt u steeds geld opnemen tot een vooraf afgesproken maximumbedrag (uw kredietlimiet). Steeds als u een afgesproken bedrag aflost, kunt u weer geld opnemen tot uw kredietlimiet. Bij een doorlopend krediet staat de rente niet vast. Stijgt de rente, dan wordt het rentedeel van uw aflossingsbedrag groter en duurt het dus langer voordat uw lening is afgelost.

Persoonlijke lening
Bij een persoonlijke lening daarentegen staan de looptijd, het rentepercentage en de totale kredietvergoeding vast. U weet dus precies waar u aan toe bent. Gemiddeld is de rente voor een persoonlijke lening wel iets hoger. Ook ‘rood staan' is een vorm van lenen. U spreekt met uw bank af tot hoever u in het rood mag gaan (uw kredietlimiet). Meestal vraagt de bank van u dat u eens per drie maanden een positief saldo hebt. Rood staan is wel duur. U betaalt een relatief hoge rente, zeker als u uw kredietlimiet overschrijdt.

Hebt u (tijdelijk) geld nodig?
Praat dan eens met De Rue Financieel Maatwerk.

 

Hypothecaire planning

Een standaard hypotheekadvies is meestal een momentopname. Hypothecaire planning gaat verder dan alleen de laagste rente van het moment. Een hypothecair planner maakt een complete doorrekening van alle kosten en bepaalt dan de meest voordelige oplossing.

meer
Hypotheken
Pensioen
Verzekeringen
Kredieten