Hypothecaire Planning

Een standaard hypotheekadvies is meestal een momentopname. Hypothecaire planning gaat verder dan alleen de laagste rente van het moment.

Een hypothecair planner maakt een complete doorrekening van alle kosten en bepaalt dan de meest voordelige oplossing. Hierbij wordt ook precies weergegeven hoe het gezinsinkomen eruit ziet bij pensionering, overlijden, arbeidsongeschiktheid of (onvrijwillige) werkloosheid. Daarbij wordt berekend of de hypotheeklasten nog te dragen zijn. Plannen voor gezinsuitbreiding of part time werken kunnen op deze manier getoetst worden qua haalbaarheid.

Een goede rapportage is meer dan een los velletje met een netto maandlast. Uiteraard is het belangrijk om een goede adviessamenvatting te geven zodat de voordelen snel zichtbaar zijn. Een adviesrapport is een klein boekwerk met heldere grafieken en helemaal toegesneden op de specifieke situatie van de klant.

Er zijn slechts 900 hypothecair planners in Nederland. Een select gezelschap. Gekgenoeg is de manier van adviseren niet veel meer dan de wettelijk vereiste manier. Daarnaast is het ook iets wat een klant mag verwachten als hij advies inwint bij een van de grootste financiële beslissingen in zijn leven.

Hypothecaire planning

Een standaard hypotheekadvies is meestal een momentopname. Hypothecaire planning gaat verder dan alleen de laagste rente van het moment. Een hypothecair planner maakt een complete doorrekening van alle kosten en bepaalt dan de meest voordelige oplossing.

meer
Hypotheken
Pensioen
Verzekeringen
Kredieten